Бившата лидерка в световната ранглиста Серена Уилямс записа третия си пореден успех в тазгодишното издание на престижния международен тенис турнир от категорията “Премиер” в Торонто с общ награден фонд 2 050 000 долара.

След убедителните си победи над Альона Бондаренко и Юлия Гьоргес, рано тази сутрин американката бе изправена и пред първия си по-сериозен тест от квалификантката Женг Джие и дори се наложи да обръща мача за крайното 4/6, 6/3, 6/3.

Изненадващ пробив в края на първия сет донесе преднината на китайката, но след това Уилямс пое контрола на събития в свои ръце и след два поредни успеха с по 6/3 успя да си осигури мястото на четвъртфиналите.

Следващата противничка на 13-кратната победителка от Шлема ще е чехкинята Луси Шафарджова, която успя да отстрани поставената под номер 8 в основната схема Франческа Скиавоне с 2:0 сета.

Изненадващо от надпреварата в Торонто отпаднаха и две от основните фаворитки за титлата – Мария Шарапова и Вера Звонарьова. Шарапова бе сразена от сензацията Галина Воскобоева, докато Звонарьова отстъпи от намиращата се във великолепна спортна форма Агниешка Радванска.

Резултати:

Торонто
III кръг:
Агниешка Радванска 6 7
Вера Звонарьова 4 6
Андреа Петкович 6 6
Петра Квитова 1 2
Вика Азаренка 6 6
М. Мартинес Санчес 1 2
Галина Воскобоева 6 7
Мария Шарапова 3 5