Лидерът в световната ранглиста и поставен под номер 1 в основната схема Новак Джокович продължава успешното си представяне в тазгодишното издание на супер турнира от сериите “Мастърс 1000” в Монреал с общ награден фонд 2 430 000 долара.

След победата си над Николай Давиденко на старта на кампанията си на канадска земя, преди броени минути сърбинът успя да отстрани с 2:0 сета и хърватския талант Марин Чилич, в отделните части 7/5, 6/2, като по този начин записа шеста победа от досега изиграните шест официални сблъсъка помежду им.

Двубоят на централния корт  започна изключително равностойно, като един единствен пробив в последния възможен момент донесе успеха на Джокович в първия сет.

Началото на втората част бе белязано с маратонски сервис гейм за сърбина, в който той отрази три последователни възможности за брейк и премина през 5 равенства, за да удържи подаването си и да поведе с 1/0.

Последваха трудни минути и в подаването на Чилич, но до пробив отново не се стигна, за да настъпи ключовият четвъртия гейм, в който Ноле нанесе решителния си удар – проби сервиса на хърватина, след това поведе с 4/1 и на практика предреши изхода на срещата.

Така след малко повече от час и половина игра Новак Джокович стигна до крайната победа, която в следващата фаза от турнира го изправя срещу победителя от сблъсъка между Виктор Троицки и Гаел Монфис.

Статистиката от двубоя:

Джокович

Чилич

73

1-ви сервис %

60

1

Асове

6

1

Двойни грешки

4

 3/7

Възможности за пробив

 0/3

14

Уинъри

17

17

Непредизвикани грешки

29

 

Времетраене: 1.36 ч.