Този уикенд предстои да се проведе надпреварата за Голямата награда на Чехия – 11-ти кръг от шампионата при най-бързите мотоциклетисти – Мото ГП.

След триседмична пауза на пистата край Бърно ще станем свидетели на поредната незабравима гонка, като всички се надяват, че най-накрая в борбата за призовите места ще се включат и пилотите на “Дукати”.

Вече десет старта от началото на сезона скудерията от Болоня демонстрира, че има сериозно изоставане от основните си претенденти – заводските тимове на японските концерни от “Хонда” и “Ямаха”, но Валентино Роси и Ники Хейдън изразиха надеждите си, че това в най-скоро време ще се промени.

За “Доктора” трасето в Чехия има особена сантиментална стойност, тъй като именно край Бърно италианецът спечели първия си Пол-позишън, първата си победа и първата си титла в своята бляскава кариера.

Миналата година Валентино Роси отново бе над всички тук и сега е повече от амбициран да покаже най-доброто на което е способен и да стъпи за пореден път на подиума на чешка земя.

Разбира се задачата пред феномена от Урбино няма да е никак лека, тъй като фамозното трио от “Репсол Хонда” (Стонър, Педроса, Довициозо) и разбира се настоящият световен шампион Хорхе Лоренцо от екипа на “Ямаха” също имат своите претенции към призовите места в неделя.

Като прибавим и проблясъците на Марко Симончели (засега само в свободните тренировки и квалификациите), както и на младата американска надежда Бен Спийс, то със сигурност ни предстои изключително интригуващ уикенд и невероятно драматично състезание в неделния следобед.

Временно класиране:

  пилот мотор точки
1. Кейси Стонър Хонда 193
2. Хорхе Лоренцо Ямаха 173
3. Андреа Довициозо Хонда 143
4. Дани Педроса Хонда 110
5. Валентино Роси Дукати 108
6. Бен Спийс Ямаха 98
7. Ники Хейдън Дукати 94
8. Колин Едуардс Ямаха 67
9. Хироши Аояма Хонда 63
10. Марко Симончели Хонда 60