След изненадващите загуби на Анди Мъри и Рафа Надал още във втория кръг на супер турнира от сериите “Мастърс 1000” в Монреал въпросът, който вълнува приятелите на тениса е дали изненадите в тазгодишното издание на надпреварата ще продължат и днес.

Програма на четвъртия състезателен ден предвижда да се изиграят мачовете от третия кръг на турнира, като с най-голям интерес се очаква сблъсъкът между Роджър Федерер и Жо-Вилфред Цонга.

До момента двамата имат изиграни шест официални мача помежду си, като балансът е 4:2 победи в полза на швейцареца, но със сигурност Маестрото все още усеща неприятния вкус на поражението, което претърпя преди два месеца на Уимбълдън.

Интересно е да се отбележи, че днес ще станем свидетели и на два сръбско-хърватски сблъсъка. В първия от тях лидерът в световната ранглиста Новак Джокович се изправя срещу Марин Чилич, като талантливият хърватин все още няма победа над любимеца на западните ни съседи (5:0 за Джокович).

Във втория пък сили ще премерят екзекуторът на Надал – Иван Додиг и “професора” Янко Типсаревич, като двамата застанаха един срещу друг и през февруари в Делрей Бийч, когато Типсаревич записа чиста победа с 2:0 сета.

Ето и програмата: (приблизителният начален час на срещите е в българско време)

  централен корт   корт BN
19.00 ч. Томаш Бердих 20.00 ч. Станислас Вавринка
  Иво Карлович   Кевин Андерсън
не преди Новак Джокович следва Янко Типсаревич
21.00 ч. Марин Чилич   Иван Додиг
не преди Гаел Монфис следва Марди Фиш
0.30 ч. Виктор Троицки   Ернест Гулбис
не преди Роджър Федерер следва Ришар Гаске
2.30 ч. Жо-Вилфред Цонга   Николас Алмагро