Първата ракета на САЩ Марди Фиш започна подобаващо кампанията си в тазгодишното издание на супер турнира от сериите “Мастърс 1000” в Монреал с общ награден фонд 2 430 000 долара.

В последния мач от програмата на втория кръг американецът, който е поставен под номер 6 в основната схема, с лекота отстрани испанеца Фелисиано Лопес с 2:0 сета, в отделните части 6/2, 6/3.

Така в спор за място на четвъртфиналите Фиш ще се изправи срещу латвиеца Ернест Гулбис, а с оглед на почти разчистената долна част на схемата (след отпадането на Мъри и Надал) американецът има реални шансове да достигне дори до директния сблъсък за титлата.

Междувременно късно снощи лидерът в световната ранглиста Новак Джокович записа чиста победа над руснака Николай Давиденко със 7/5, 6/1.

Сърбинът започна колебливо двубоя и допусна ранен пробив, но постепенно напипа ритъма си на игра и измъкна първата част, а във втория сет не остави никакви шансове на своя опонент и така след малко повече от час и половина игра стигна до крайния успех.

Резултати:

Монреал
II кръг:
Ернест Гулбис 6 1
Микаел Лодра 4 0  R
Николас Алмагро 6 7
Серхи Стаховски 2 6
Томаш Бердих 4 6 6
Ал. Дългополов 6 2 3
Иво Карлович 6 7 7
Филип Пецшнер 7 6 6