Лидерката в световната ранглиста и поставена под номер 1 в основната схема Каролине Возняцки изненадващо отпадна още на старта на престижния международен тенис турнир от категорията “Премиер” в Торонто с общ награден фонд 2 050 000 долара.

В среща от втория кръг на надпреварата, завършила преди броени минути, датчанката отстъпи с 0:2 сета пред Роберта Винчи (Ит), в отделните части 4/6, 5/7.

Като цяло Возняцки изигра един изключително слаб мач, така и не успя да се нагоди към променливия вятър, който съпътстваше целия двубой, а във втория сет допусна конфузен обрат, който не приляга на състезателка от нейния ранг.

От другата страна мрежата пък Винчи предложи солидна за нивото си игра, успя да измъчи своята противничка с почти безупречния си бекхенд слайс, а в случаите, в които имаше възможността да излезе на мрежата, не се колебаеше и показа доста прилични волета.

Първият сет бе решен след един единствен пробив в актива на италианката, но в началото на втория сет световната номер 1 взе инициативата и набързо си осигури повече от комфортната преднина от 5/1.

Точно в този момент последва необясним срив в играта на Возняцки, който позволи на Винчи да запише серия от 6 поредни гейма в своя полза, с която сложи точка на спора и записа първа победа над тенисистка от топ 5.

Така след загубата си на старта на турнира в Баащад в началото на миналия месец Каролине Возняцки записа второ поредно поражение и постави сериозни въпросителни, относно спортната си форма в навечерието на US Open.

Резултати:

Торонто
II кръг:
Саманта Стоусър 6 6
Ал. Возняк 3 4
Агниешка Радванска 6 6
Петра Мартич 3 3
Петра Квитова 7 6
А. Медина Гаригес 6 3
Франческа Скиавоне 6 6
Екатерина Макарова 1 3