Двукратният носител на трофея Роджър Федерер започна с очаквана победа участието си в тазгодишното издание на супер турнира от сериите “Мастърс 1000” в Монреал с общ награден фонд 2 430 000.

В среща от втория кръг на надпреварата поставеният под номер 3 в основната схема швейцарец отстрани с 2:0 сета представителя на домакините Васек Поспишил, в отделните части 7/5, 6/3.

Въпреки на пръв поглед недотам убедителния резултат Федерер изцяло контролираше събитията на корта, като доказателство за това е, че канадецът не успя да стигне до нито една възможност за брейк за целия двубой.

В първия сет Маестрото се съсредоточи изцяло върху собствените си сервис геймове, като демонстрира великолепен начален удар и атакуващ стил на игра, като търпеливо изчака своя момент и след пробив в 11-ия гейм успя да измъкне първата част.

Във втория сет развръзката дойде значително по-рано и така след час и 18 минути игра Федерер си осигури място в третия кръг на надпреварата, където ще срещне французина Жо-Вилфред Цонга.

Статистиката от двубоя:

 

Федерер

Поспишил

58

1-ви сервис %

55

4

Асове

8

0

Двойни грешки

4

 2/2

Възможности за пробив

 0/0

21

Уинъри

19

16

Непредизвикани грешки

24

 

Времетраене: 1.18 ч.