Както се оказа, в последните години Михаел Балак е имал повече врагове в националния отбор отколкото приятели. Бившият вече капитан бе безцеремонно демонтиран от тима.

Само Бастиян Швайнщайгер както и преди се изказа в подкрепа на бившия си съотборник. Това му прави голяма чест, тъй като го прави против актуалната конюнктура.

„Наистина е много жалко, че нещата се развиха по този начин. Михаел даде толкова много за националния отбор. Особено на Мондиала през 2002 година”, каза германският халф.

Днешният приятелски мач с Бразилия можеше да бъде бенефисен за Михаел Балак и под номер 99 за него с националната фланелка. Халфът обаче отказа това измиване на ръце от страна на треньора Йоахим Льов.

„Структурата на отбора се промени, други поеха отговорността. Показахме отличен футбол и спечелихме всички квалификационни срещи досега”, каза по темата Балак Льов на пресконференция преди мача.

Филип Лам вече е официален капитан на Германия. Той носи лентата в последната една година, но досега като временен заместник на Балак. Вече Лам е титулярът.