Днешният състезателен ден от супер турнира от сериите “Мастърс 1000” в Монреал предвижда да се изиграят доста интригуващи сблъсъци, като ще видим в действие и тримата основни претенденти за трофея – Новак Джокович, Рафа Надал и Роджър Федерер.

Заради проливните дъждове вчера организаторите се принудиха да прекроят програмата, като първи на централния корт (около 19.00 ч. БГ) днес ще излязат Роджър Федерер и състезаващият се с “Уайлд кард” Васек Поспишил.

Представителят на домакините успя снощи да сътвори впечатляващ обрат срещу Хуан Игнасио Чела, но надали днес ще има някакви шансове срещу именития си съперник.

Малко по-късно Новак Джокович и Николай Давиденко ще опитат да изиграят нарочения за вчера техен двубой от втория кръг, а за вечерната сесия е предвиден мачът между Рафа Надал и Иван Додиг.

До момента испанецът и хърватинът имат изигран един единствен официален сблъсък и това се случи по-рано през годината на полуфиналите в Барселона, където “Ел Торо” стигна до лесна победа с 6/3, 6/2.

Ето и програмата:
(приблизителният начален час на срещите е в българско време)

  централен корт   корт BN
19.00 ч. Роджър Федерер 19.00 ч. Жо-Велфред Цонга
  Васек Поспишил   Бърнард Томич
следва Джон Иснър следва Фернандо Вердаско
  Маркос Багдатис   Тобиас Камке
следва Новак Джокович следва Алекс Богомолов
  Николай Давиденко   Гаел Монфис
не преди Рафа Надал не преди Хуан Мартин Дел Потро
0.30 ч. Иван Додиг 2.30 ч. Марин Чилич
не преди Марди Фиш не преди Ернест Гулбис
2.30 ч. Лопес или Щепанек 2.30 ч. Микаел Лодра