Бившата номер 1 в световната ранглиста Серена Уилямс започна ударно кампанията си в тазгодишното издание на престижния международен тенис турнир от категорията “Премиер” в Торонто с общ награден фонд 2 050 000 долара.

В среща от първия кръг на надпреварата американката не остави никакви шансове на Альона Бондаренко, отстранявайки я с 2:0 сета, в отделните части 6/0, 6/3.

Серена стартира вихрено двубоя и само след 15-ина минути игра вече бе записала първия сет в своя актив, което й позволи да свали оборотите малко във втората част, но въпреки това с лекота стигна до крайната победа.

Така за място в третия кръг от надпреварата американката ще спори с Юлия Гьоргес, която вчера преодоля друга бивша номер 1 в света – Йелена Янкович.

Междувременно поставената под номер 2 в основната схема и победителка от последните две издания на Откритото първенство на САЩ – Ким Клайстерс получи контузия и прекъсна двубоя си с квалификантката Женг Жи.

Белгийката спечели първия сет с 6/3, но в началото на втората част усети болка, в следствие на разтежение на коремен мускул и прекрати своето участие.

Резултати:

Торонто
I кръг:
Роберта Винчи 6 6
Янина Викмайер 4 2
Ана Иванович 6 6
Женг Шуай 1 1
Александра Возняк 6 6
Шахар Пеер 1 0
Даниела Хантухова 6 6
Хисела Дулко 3 4