Супер турнира от сериите “Мастърс 1000” в Монреал с общ награден фонд 2 430 000 долара набира скорост, като днес ще видим в действие и световния номер 1 Новак Джокович.

Последният мач на сърбина бе спечеленият финал на Уимбълдън, така че днес той ще направи своебразен дебют на твърда настилка, като в среща от втория кръг на надпреварата ще се изправи срещу Николай Давиденко.

Руснакът е доста колеблив в изявите си през последната година, като редува слаби с не до там слаби мачове, а балансът от досега изиграните срещи между двамата е 3:2 победи в полза на сърбина.

Другият ключов двубой от днешната програма, който разбира се е предвиден за вечерната сесия (някъде около 2.30 ч. след полунощ БГ), противопоставя Хуан Мартин Дел Потро на Марин Чилич.

Аржентинецът вече загатна, че се намира в отлична спортна форма, разгромявайки в първия кръг Ярко Ниеминен с 6/4, 6/0, но тази вечер се очаква хърватинът да окаже доста по-сериозна инициатива.

Миналата година в Мелбърн Чилич успя да победи Дел Потро в четвъртия кръг, но като цяло южноамериканецът има предимство от 3:1 победи в сблъсъците помежду им.

Интересен факт е, че по силата на жребия победителят от този двубой в третия кръг най-вероятно ще се изправи срещу Новак Джокович.

Ето и програмата: (приблизителният начален час на срещите е в българско време)

  централен корт   корт BN
19.00 ч. Ришар Гаске 19.00 ч. Филип Пецшнер
  Флориан Майер   Жил Симон
не преди Кевин Андерсън следва Хуан Игнасио Чела
21.00 ч. Анди Мъри   Васек Поспишил
не преди Маркос Багдатис следва Фернандо Вердаско
0.30 ч. Джон Иснър   Тобиас Камке
следва Новак Джокович не преди Хуан Мартин Дел Потро
  Николай Давиденко 2.30 ч. Марин Чилич