След като се препъна още на старта на кампанията си във Вашингтон миналата седмица, неприятностите за Давид Налбандиян се пренесоха и на канадска земя и по всяка вероятност ще активират алармата преди началото на Откритото първенство на САЩ в Ню Йорк.

В среща от първия кръг на супер турнира от сериите “Мастърс 1000” в Монреал с общ награден фонд 2 430 000 долара, аржентинецът бе надигран категорично от Станислас Вавринка с 2:0 сета, в отделните части 6/1, 6/4.

Възпитаникът на Петер Лундгрен видимо изглеждаше в отлична спортна форма и не остави никакви шансове на аржентинеца в първата част, реализирайки два безответни пробива за повече от убедителното 6/1.

Във втория сет Вавринка продължи с доминацията си и бе на път да запише и още по-категорична победа, но кратко отпускане в края на мача позволи на Налбандиян да вземе глътка въздух и да спечели два поредни гейма, но това бе всичко за него в този мач и за тазгодишното му участие в надпреварата.

Междувременно в друг голям канадски град – Торонто, където пък в момента се провежда супер турнира от категорията “Премиер” при дамите, започнаха да валят и първите сериозни изненади.

В среща от първия кръг на надпреварата, приключила по-рано днес, поставената под номер 9 в основната схема Марион Бартоли бе надиграна от 135-та в световната ранглиста Галина Воскобоева (Казахстан) с 6/3, 6/3.

Резултати:

Монреал
 /мъже/
Алекс Богомолов 6 7
Адриан Манарино 2 6
Кевин Андерсън 6 6
Пабло Андухар 4 4
Ал. Дългополов 6 5 6
Ерик Чвойка 3 7 4
Торонто
 /жени/
Саманта Стоусър 4 6 6
Аюми Морита 6 2 3
Грета Арн 6 6
Клара Закопалова 3 1