Месец след приключването на Откритото първенство на Великобритания по тенис – Уимбълдън – най-добрите тенисисти в света отново си дават среща, като арена на техните битки през следващите няколко дни ще е канадският град Монреал.

Именно в Монреал ще се проведе поредният турнир от престижните серии “Мастърс 1000”, като в надпреварата за трофея ще се включат почти всички топ състезатели, с изключение на Робин Сьодерлинг и Давид Ферер.

Още първият състезателен ден ще ни предложи изключително интригуващи двубои, като шоуто на централния корт ще открият Давид Налбандиян и Станислас Ваврника.

Аржентинецът претърпя фиаско в опита да защити трофея си от Вашингтон миналата седмица, но със сигурност ще е крайно мотивиран днес да покаже най-доброто на което е способен в момента.

Веднага след приключването на този сблъсък ни предстои мачът между Ернест Гулбис и бившия номер 1 Хуан Карлос Фереро, като това ще бъде втори официален двубой между двамата, а балансът до момента 1:0 в полза на испанеца.

Вечерната сесия от днешната програма включва два много любопитни двубоя. Първият от тях противопоставя Хуан Мартин Дел Потро на Ярко Ниеминен, а след това един срещу друг ще застанат Жо-Вилфред Цонга и Фабио Фонини.

Ето и програмата: (приблизителният начален час на срещите е в българско време)

  централен корт   корт BN
19.00 ч. Станислас Вавринка 19.00 ч. Ал. Дългополов
  Давид Налбандиян   Ерик Чвойка
не преди Ернест Гулбис следва Томас Белучи
21.00 ч. Х. К. Фереро   Андрей Голубьов
не преди Х. М. Дел Потро следва Николай Давиденко
0.30 ч. Ярко Ниеминен   Флавио Чипола
следва Жо-Вилфред Цонга не преди Бърнард Томич
  Фабио Фонини 2.30 ч. Йен-Сун Лу