Поставената под номер 3 в основната схема Агниешка Радванска спечели титлата от престижния международен тенис турнир от категорията “Премиер” в Карлсбад (Калифорния) с общ награден фонд 721 000 долара.

На финала 22-годишната полякиня надигра с 2:0 сета световната номер 3 и водачка в схемата Вера Звонарьова, в отделните части 6/3, 6/4.

Още от първите минути на сблъсъка, Радванска започна да притиска своята опонентка, играта й бе на ръба на риска, успя да пробие подаването на Звонарьова за 3/1 и до края на сета не даде нито една възможност на рускинята да стигне до връщането му.

Във втората част превъзходството на полякинята продължи, въпреки че световната номер 3 опита всичко възможно да обърне развоя на срещата, Радванска отрази двете опасности в собствените си сервис геймове и отново чрез един единствен пробив стигна до крайния успех.

С победата си в Сан Диего Агниешка Радванска завоюва най-престижната си титла на твърди кортове и въпреки контузията в дясното рамо показа, че може да бъде сериозна претендентка за започващото в края на месеца Открито първенство на САЩ в Ню Йорк.

Статистиката от двубоя:

Радванска

Звонарьова

71

1-ви сервис %

57

2

Асове

5

1

Двойни грешки

2

 2/6

Възможности за пробив

 0/2

 57/104

Общо спечелени точки

 47/104

Времетраене: 1.20 ч.