Радек Щепанек е носителят на трофея от тазгодишното издание на международния тенис турнир на твърди кортове във Вашингтон с общ награден фонд 1 166 400 долара.

На финала тази нощ 32-годишният чех надигра с 2:0 сета поставения под номер 1 в основната схема Гаел Монфис, в отделните части 6/4, 6/4 и така записа първи турнирен успех за настоящата 2011 година.

Двубоят започна отлично за възпитаника на Петер Корда, който успя да реализира ранен пробив за 2/1 и до края на първата част не позволи на своя опонент да заличи преднината му.

Втората част се разви абсолютно по същия сценарий, като Щепанек отново успя да стигне до брейк в самото начало и отново не позволи на Монфис дори да стигне до възможност за връщане на пробива.

Трябва да отбележим обаче, че изтощителният полуфинален сблъсък между французина и Иснър, завършил в ранните часове на съботната вечер (местно време) си оказа думата и на финала Монфис бе далеч от позната ни спортна форма.

За разлика от агресивния стил на игра на Щепанек, екстравагантният французин предпочете пасивната защита и това в крайна сметка се оказа решаващо за изхода на двубоя.

Статистиката от финала:

Щепанек

Монфис

38

1-ви сервис %

65

2

Асове

8

2

Двойни грешки

4

 2/2

Възможности за пробив

 0/0

 57/108

Общо спечелени точки

 51/108

Времетраене: 1.34 ч.