От утре до 14 август Монреал ще е домакин на поредния супер турнир от сериите “Мастърс 1000”, в който ще премерят сили най-добрите тенисисти в света.

За повечето от елитните състезатели надпреварата в Канада е начало на подготовката им за започващия в края на месеца последен турнир от Големия шлем – Откритото първенство на САЩ в Ню Йорк.

Робин Сьодерлинг и Давид Ферер са единствените двама липсващи тенисисти от топ 10, но за сметка на това голямото каре е налице и всички с нетърпение очакват изявите на Джокович, Надал, Федерер и Мъри.

По силата на жребия сърбинът и Маестрото от Базел са в едната половина на таблицата, а в другата са съответно Рафел Надал и Анди Мъри. По регламент първите осем поставени стартират кампанията си директно от втория кръг на надпреварата, като най-вероятно Джокович ще се изправи срещу Давиденко, а Федерер срещу Чела.

Рафа Надал ще започне участието си с мач или срещу Жерами Шарди, или срещу Иван Додиг, а Анди Мъри ще срещне във втория кръг победителя от сблъсъка между Пабло Андухар и Кевин Андерсън.

Разбира се освен супер фаворитите с интерес ще следим изявите и на останалите “скрити бомби”, като Хуан Мартин Дел Потро, Марди Фиш и Джон Иснър, като двама от тях (Дел Потро и Иснър) са в четвъртината на Джокович, а като прибавим към тях и финалиста от провеждащата се в момента надпревара във Вашингтон - Гаел Монфис – то задачата пред сърбина се очертава да бъде доста тежка.

Победителите от последните десет издания:

година

шампион

2010

Анди Мъри

2009

Анди Мъри

2008

Рафаел Надал

2007

Новак Джокович

2006

Роджър Федерер

2005

Рафаел Надал

2004

Роджър Федерер

2003

Анди Родик

2002

Гийермо Каняс

2001

Андрей Павел