Поставеният под номер 1 в основната схема Гаел Монфис се класира за финала на тазгодишното издание на международния тенис турнир на твърда настилка във Вашингтон с общ награден фонд 1 166 400 долара.

В драматичен полуфинален сблъсък чернокожият французин успя да измъкне трудна трисетова победа срещу местния любимец Джон Иснър с 6/4, 3/6, 7/6 и така да си върне за загубата от същия противник, в същия етап от надпреварата преди четири години.

Заради проливния дъжд над американската столица двубоят бе отлаган на няколко пъти и приключи малко след полунощ местно време, което със сигурност ще окаже влияние върху възстановителния процес на Монфис преди финалния мач с Щепанек.

Все пак трябва да отбележим, че в заключителните минути на решителната трета част от сблъсъка си с Иснър, французинът демонстрира изключителна тактическа дисциплина и успя да пречупи снажния американец, който има най-добрите показатели, стане ли въпрос за тайбрек, от началото на сезона.

Така за осми път в своята кариера Гаел Монфис и Радек Щепанек ще се изправят един срещу друг, като балансът до момента е 5:2 победи в полза на французина.

Статистиката от двубоя:

Монфис

Иснър

64

1-ви сервис %

67

12

Асове

19

3

Двойни грешки

0

 1/6

Възможности за пробив

 1/2

 103/207

Общо спечелени точки

 104/207

 

Времетраене: 2.27 ч.