Поставеният под номер 9 в основната схема Николай Давиденко стартира успешно кампанията си в тазгодишното издание на международния тенис турнир на твърди кортове във Вашингтон с общ награден фонд 1 116 400 долара.

В среща от втория кръг на надпреварата руснакът успя да отстрани с 2:0 сета квалификанта Матю Ебдън, в отделните части 6/3, 7/5 и по този начин спря черната си серия от 4 поредни загуби, стартирала от втория кръг на Ролан Гарос.

За влизане на четвъртфиналите Николай Давиденко ще спори с набиращия напоследък скорост Фернандо Вердаско, който снощи пък се справи със съпротивата на друг квалификант – Маринко Матошевич.

За огорчение на домакините тяхната новоизгряваща звезда Райън Харисън снощи не успя да се пребори с поставения под номер 3 в основната схема Виктор Троицки и след час и 18 минути игра отстъпи с 0:2 сета.

Заради проливния дъжд над американската столица двоят на Григор Димитров с Микаел Лодра бе отложен за тази вечер и се очаква да започне около 21.00 часа българско време.

Резултати:

Вашингтон
II кръг:
Виктор Троицки 7 6
Райън Харисън 5 2
Майкъл Ръсел 7 2
Ксавие Малис 6 3  R
Доналд Янг 6 6 3
Юрген Мелцер 7 4 1  R
Радек Щепанек 6 6
Уейн Одесник 1 1