Бившата номер 1 в световния тенис Серена Уилямс спечели титлата от престижния международен тенис турнир от категорията “Премиер” в Станфорд с общ награден фонд 721 000 долара.

На финала тази нощ американката надигра с 2:0 сета Марион Бартоли, в отделните части 7/5, 6/1, като по този начин даде сериозна заявка за започващото след месец Открито първенство на САЩ в Ню Йорк.

Въпреки че последната година бе една от най-тежките за по-малката от сестрите Уилямс, в която тя трябваше да се пребори с неприятна контузия и сериозно заболяване, в Станфорд Серена демонстрира онази агресивна и мощна игра, която я изстреля до световните върхове.

По пътя си към титлата тази седмица Уилямс постигна впечатляващи победи над Радионова, Кириленко, Шарапова, Лисицки и Бартоли, като единствено Мария Кириленко успя да вземе сет на американката.

Днешният успех в Станфорд ще помогне на Серена да се изкачи с около 90 места в световната ранглиста и ако продължи така в оставащите подготвителни турнири нищо чудно да започне US Open като състезателка от топ 50.

Статистиката от двубоя:

С. Уилямс

Бартоли

78

1-ви сервис %

47

11

Асове

3

2

Двойни грешки

8

 5/7

Възможности за пробив

 2/8

 70/116

Общо спечелени точки

 46/116

Времетраене: 1.23 ч.