45-ят в световната ранглиста Марсел Гренолерс е шампионът от тазгодишното издание на Откритото първенство на Швейцария по тенис, което се провежда в Гщаад и е с общ награден фонд 450 000 евро.

В изцяло испански финален сблъсък днес поставеният под номер 8 в основната схема Гренойерс успя да измъкне трудна, но изключително ценна победа срещу сънародника си Фернандо Вердаско с 6/4, 3/6, 6/3 и така прибави във витрината си втори трофей от календара на АТР.

През цялата седмица на швейцарска земя 25-годишният Гренойерс демонстрира страхотна спортна форма, като по пътя си към титлата успя да отстрани последователно втория, третия и четвъртия поставен в основната схема (Вавринка, Южни и Вердаско).

Днешният сблъсък започна по най-добрия начин за шампиона, който бе изключително стабилен в собствените си сервис геймове (даде само четири точки на Вердаско), успя да реализира една от петте си възможности за брейк, който се оказа достатъчен за крайното 6/4.

Във втората част Вердаско вдигна оборотите и заслужено спечели сета след ранен пробив, но в заключителната трета част Гренойерс показа по-здрави нерви, нанасяйки решителния си удар в шестия гейм, когато проби подаването на своя опонент и така стигна до крайната победа.

Статистиката от финалния сблъсък:

Гренойерс

Вердаско

61

1-ви сервис %

66

5

Асове

2

3

Двойни грешки

3

 2/8

Възможности за пробив

 1/5

 92/174

Общо спечелени точки

 82/174

Времетраене: 2.25 ч.