Поставеният под номер 1 в основната схема Марди Фиш се класира за финала на международния тенис турнир на твърди кортове в Лос Анжелис с общ награден фонд 619 500 долара.

Първата ракета на домакините се намира в страхотна спортна форма, като късно снощи записа седмата си поредна победа през последните две седмици, а този път негова жертва стана новоизгряващата звезда на американския тенис Райън Харисън.

В един оспорван и качествен полуфинален сблъсък световният номер 9 измъкна трудна трисетова победа срещу 19-годишния талант – 6/0, 4/6, 7/6.

Началото на срещата бе кошмарно за Харисън, който само след двадесетина минути игра вече изоставаше с 0/6, но във втория сет тинейджърът загатна за потенциала си и след като успя да оползотвори единствената си възможност за пробив в десетия гейм, възстанови статуквото на корта.

На старта на заключителния трети сет инициативата отново премина на страната на Фиш, който дръпна с ранен пробив за 2/1, но в шестия гейм Харисън заличи изоставането си и така се стигна до тайбрек, в който опитът на 29-годишния Фиш си каза думата и след 7:3 водачът в схемата се класира за финала.

Там той ще спори за отличието с латвиеца Ернест Гулбис, преодолял рано тази сутрин “екзекутора” на Григор Димитров – Алекс Богомолов с 6/2, 7/6.

Междувременно стана ясна и първата финалистка на престижния дамски тенис турнир в Станфорд с общ награден фонд 721 000 долара и това е фаворитката на домакинте Серена Уилямс, която записа поредния си категоричен успех, този път над Сабине Лисицки с 6/1, 6/2.

Ето и статистиката от двубоя:

С. Уилямс

Лисицки

61

1-ви сервис %

54

3

Асове

4

3

Двойни грешки

4

 4/6

Възможности за пробив

 0/6

 57/91

Общо спечелени точки

 34/91

Времетраене: 1.00 ч.