Финалистката от миналата година Мария Шарапова започна с успех, макар и не толкова убедителен, участието си на престижния международен тенис турнир от категория “Премиер” в Станфорд с общ награден фонд 721 000 долара.

В среща от втория кръг на надпреварата чаровната рускиня, която е поставена под номер 2 в основната схема, се нуждаеше от два часа и 13 минути игра, за да сломи съпротивата на Даниела Хантухова – 6/2, 2/6, 6/4.

Шарапова започна отлично двубоя и в първия сет изцяло контролираше събитията, като след два безответни пробива с лекота стигна до крайното 6/2.

Във втората част обаче ролите на корта се размениха и Хантухова бе тази, която имаше инициативата и улеснена до известна степен от неефективността на началния удар на своята опонентка успя да възстанови статуквото, печелейки втория сет с 6/2.

Така всичко трябваше да се реши в заключителния трети сет, в който бившата номер 1 в световната ранглиста демонстрира класата си и воля за победа, успя да реализира две от трите си възможности за брейк и така си осигури мястото на четвъртфиналите, където ще очаква победителката от сблъсъка между Серена Уилямс и Мария Кириленко.

Резултати:

II кръг:
Мария Шарапова 6 2 6
Даниела Хантухова 2 6 4
Доминика Цибулкова 6 2 6
Кристина Макхейл 4 6 3
Марион Бартоли 6 6
Ребека Марино 3 4
Агниешка Радванска 6 3 6
Кай-Чен Чанг 4 6 0