Бившата номер 1 в световната ранглиста Серена Уилямс започна с разгромна победа тазгодишната си подготвителна кампания за Откритото първенство на САЩ по тенис в Ню Йорк.

В среща от първия кръг на престижния турнир на твърди кортове в Станфорд с общ награден фонд 721 000 долара, американката не даде нито гейм на представителката на Австралия Анастасия Радионова – 6/0, 6/0 само за 48 минути игра.

За влизане на четвъртфиналите по-малката от сестрите Уилямс ще се изправи срещу руската красавица Мария Кириленко, която успя да изхвърли от надпреварата поставената под 6 в основната схема Юлия Гьоргес.

Разочароващо начало на старта Станфорд записа и бившата лидерка в касацията на WTA Ана Иванович, която изненадващо отстъпи пред представителка на Япония Аюми Морита с 0:2 сета.

По всичко изглежда, че очарователната сръбкиня е далеч от оптималната си спортна форма, като за това може би имат влияние и рокадите в спортния й щаб през последните седмици, а до началото на четвъртия за сезона турнир от Големия шлем остава по-малко от месец.

Резултати:

I кръг:
Марина Еракович 6 6
София Арвидсон 2 1
Аюми Морита 6 7
Ана Иванович 3 5
Сабине Лисицки 6 6
Симона Халеп 1 2
Даниела Хантухова 6 6
Рика Фудживара 0 2