Бившият номер 1 в световната ранглиста и шампион от миналата година Хуан Карлос Фереро не стартира по най-убедителния начин защитата на титлата си от Откритото първенство на Хърватска по тенис, което се провежда в Умаг и е с общ награден фонд 450 000 евро.

В мач от първия кръг на надпреварата испанецът срещна сериозна съпротива от представителя на Аржентина Максимо Гонсалес и двубоят можеше да има съвсем различна развръзка ако в началото на заключителната трета част южноамериканецът не бе получил контузия в гърба и бе прекратил участието си.

Така с известна доза шанс Хуан Карлос Фереро продължава във втория кръг, където ще се изправи срещу голямата надежда на домакините и поставен под номер 3 в основната схема Иван Любичич.

В друг интересен двубой от днешната програма петият в схемата Томи Робредо успя да отстрани сънародника си Рубен Рамирес Идалго с 2:0 сета, в отделните части 6/3, 6/2.

В опит да се класира на четвъртфиналите Робредо ще трябва да се противопостави на аржентинеца Карлос Берлока, преодолял по-рано днес словенеца Блаж Кавчич.

Резултати:

I кръг:
Хуан Карлос Фереро 3 6 1
Максимо Гонсалес 6 3 1
Потито Стараче 6 6 6
Тимо Де Бакер 7 2 1
Оливие Рокус 6 6
Серхи Стаховски 4 4
Фабио Фонини 6 6
Руи Машадо 4 3
Филипо Воландри 6 6
Мате Павич 4 0