Поставеният под номер 5 в основната схема Фелисиано Лопес започна с измъчена трисетова победа участието си на Откритото първенство на Швейцария по тенис в Гщаад с общ награден фонд 450 000 евро.

В среща от първия кръг испанецът, който е финалист в надпреварата от 2006 година, успя трудно да сломи съпротивата на представителя на домакините Микаел Ламер с 2:1 сета, в отделните части 6/4, 6/7, 6/3.

Като цяло може да се каже, че Лопес имаше контрол върху събитията на корта и съвсем спокойно би могъл да стигне до чиста победа, но в десетия гейм на втория сет, когато имаше възможността да сервира за мача, допусна тотална загуба на концентрация, която можеше да му изиграе лоша шега.

Испанецът допусна пробив в най-неподходящия момент, а в последствие загуби и тайбрека с 4:7, което наложи да се вложи изцяло в третия сет и да стигне в крайна сметка до успеха след близо два часа и половина игра.

В опит да се класира на четвъртфиналите Фелисиано Лорес ще се изправи срещу сънародника си Даниел Химено-Травер, който по-рано днес преодоля с 2:1 сета Стийв Дарсис.

Ето и резултатите от днес:

I кръг:
Ярко Ниеминен 7 6
Виктор Ханеску 5 2
Даниел Химено-Травер 6 5 7
Стийв Дарсис 4 7 5
Фредерико Жил 4 6 6
Жоао Соуза 6 3 4
Сантяго Хиралдо 5 6 6
Г. Гарсия-Лопес 7 2 1
Марсел Гренолерс 6 6
Стефан Боли 1 0