Поставеният под номер 1 в основната схема Марди Фиш се класира за полуфиналите на международния тенис турнир на твърди кортове в Атланта с общ награден фонд 531 000 долара.

Фиш, който е носител на трофея от миналата година, успя без проблеми да пречупи съпротивата на индиеца Сомдев Деварман и в опит за втора поредна година да попадне в заключителния двубой за титлата ще се изправи срещу младия си сънародник Райън Харисън.

Именно Харисън е тенисистът, който прави най-силно впечатление в този турнир и може би не напразно домакините възлагат големи надежди на него в близко бъдеще, след като 19-годишният американец успя за пръв път да достигне до полуфинал в турнир от календара на АТР, което пък от идната седмица ще му гарантира място в топ 100.

В сблъсъка си с до болка познатия ни Раджийв Рам (отстранил в първия кръг Григор Димитров), Харисън показа стабилна игра и завидно хладнокръвие, позволило му в края на третия сет да отрази мачбол и да стигне до крайната победа след 4/6, 6/1, 7/6.

В другия полуфинал един срещу друг ще застанат Джон Иснър и Жил Мюлер, като американецът отстрани Йен-Сен Лу с 2:0 сета, докато представителят на Люксембург се разправи с поставения под номер 2 в основната схема Кевин Андерсън.

Ето и всички резултати:

четвъртфинали:
Марди Фиш 6 6
Сомдев Деварман 4 3
Райън Харисън 4 6 7
Раджийв Рам 6 1 6
Джон Иснър 6 6
Йен-Сун Лу 1 2
Жил Мюлер 7 7
Кевин Андерсън 6 6