Водачът в схемата Гаел Монфис се класира за четвъртфиналите на престижния международен тенис турнир на землена настилка в Хамбург с общ награден фонд 1 115 000 евро.

В среща от втория кръг на надпреварата французинът успя да отстрани Радек Щепанек с 2:0 сета, в отделните части 6/4, 6/4 и в следващата фаза от надпреварата ще се изправи срещу сънародника си Жил Симон.

Въпреки че започна мудно двубоя и дори изоставаше с пробив, Монфис успя да напипа ритъма си на игра и да измъкне първия сет, а във втория изцяло контролираше събитията и след час и 23 минути игра стигна до крайния успех.

Своето място във финалната осмица си осигури и вторият в основната схема Юрген Мелцер, който след неубедителните си изяви срещу Даниел Химено-Травер, днес бе далеч по-категоричен и за малко повече от час игра успя да се справи с Фабио Фонини - 6/2, 6/3.

За радост на дамската половина от феновете в Хамбург своя поход към трофея продължава и Фернандо Вердско, който днес пречупи съпротивата на състезаващия се с “Уайлд кард” Седрик-Марсел Щебе – 7/5, 6/2.

Резултати:

III кръг:
Жил Симон 7 3 6
Ярко Ниеминен 6 6 4
Марин Чилич 3 6 6
Тобиас Камке 6 3 2
Флориан Майер 7 7
Хуан Монако 5 5
Фернандо Вердаско 7 6
Седрик-Марсел Щебе 5 2