В националния отбор на Германия Тим Вийзе е втори вратар. Но не се примирява с това и иска да замени титуляра Мануел Нойер.

„Аз съм в отбора при най-важните мачове и искам да давам най-добро от мен. Нойер е номер едно, но аз искам да го надцакам”, каза Вийзе в интервю за списание Кикер.

Засега бъдещето на вратаря във Вердер продължава да бъде неясно. От затъналия във финансова криза клуба вече му съобщиха, че няма да продължат договора му след 2012 година.

Както и колегата си Пер Мертезакер Вийзе също критикува селекцията във Вердер.

„Имаме спешна нужда от доказан централен защитник, за да влезем успешно в сезона.  Досега взехме само Андреас Волф – това е прекалено малко”.

Сега обаче Вердер изглежда реши този въпрос - днес 23-годишният грък Сократис Папастатупулос бе представен като нов играч. Той идва от Дженоа.

„Ще е труден сезон. Ако проблемните ни хора не влязат бързо в строя ще берем ядове. Тогава ще трябва да се задоволим с място в средата на класирането”, завърши Тим Вийзе.

Той бе спряган за трансфер във Волфсбург, но Феликс Магат обяви, че няма да сменя швейцарския страж Диего Беналио и работата се разпадна.