Поставеният под номер 3 в основната схема Джон Иснър се класира за третия кръг на международния тенис турнир на твърди кортове в Атланта с общ награден фонд 531 000 долара.

В изцяло американски сблъсък, пред препълнените трибуни на централния корт, Иснър успя да измъкна изключително драматична победа над сънародника си Джеймс Блейк с 2:1 сета, в отделните части 7/6, 6/7, 7/5.

След като двамата американци не успяха да се пробият в първата част логично се стигна до тайбрек, в който младостта взе предимство и след 10:8 Иснър поведе в резултата.

Във втория сет тенисистите си размениха по един пробив, но този път в тайбрека Блейк бе по-концентриран и успя да изравни след 7:3.

В заключителната трета част изглеждаше така сякаш Блейк е много по-близо до пробива, но вместо това в последния възможен момент Иснър нанесе решителния си удар, оползотворявайки единствата си възможност за брейк и така след близо три часа игра сложи точка на спора.

Междувременно стана ясно, че две бивши водачки в световната ранглиста – Серена Уилямс и Ким Клайстерс, които през последните месеци са измъчвани от контузии, ще вземат участие в последния за годината турнир от Големия шлем – US Open.

Резултатите в Атланта:

II кръг:
Джон Иснър 7 6 7
Джеймс Блейк 6 7 5
Йен-Сун Лу 3 6 6
М. Матошевич 6 1 2
Жил Мюлер 7 2 6
Роби Джинепри 6 6 2
Кевин Андерсън 6 7
Майкъл Ръсел 1 5