Двама от фаворитите за титлата – Робин Сьодерлинг и Томаш Бердих – ще се изправят един срещу друг в полуфиналната фаза на международния тенис турнир на землена настилка в Баащад (Шв) с общ награден фонд 450 000 евро.

След победата си на старта на кампанията си над Диего Хункуера, днес фаворитът на домакините не остави шансове и на италианеца Потито Стараче и за малко повече от час игра стигна до победното 6/3, 6/4.

За целия мач Сьодерлинг не предостави нито една възможност за пробив на Стараче, а от своя страна успя на два пъти да пробие подаването на италианеца (по веднъж във всеки сет) и напълно закономерно стигна до крайния успех.

Още по-категорична пък бе победата на чеха срещу Блаж Кавчич, като и тук Бердих не даде възможност за брекпойнт на своя опонент и с лекота стигна до крайното 6/1, 6/4.

До момента Сьодерлинг и Бердих са се срещали в девет официални мача, като балансът е 6:3 победи в полза на “Гладиатора от Тибро”, който между другото е спечелил и единствения до сега сблъсък на землена настилка – през 2010 година на Ролан Гарос.

Резултати и от други турнири:

Щутгарт /мъже/
четвъртфинали:
Х. Карлос Фереро 6 6
Марсел Гренолерс 4 3
Федерико Дел Бонис 6 6
Павол Червеняк 1 2
Баащад /мъже/
II кръг:
Микаел Ридерстед 6 6
Рубен Рамирес Идалго 4 2