Третата ни ракета при дамите Диа Евтимова приключи участието си на международния тенис турнир на землена настилка в Бад Гащайн (Авс) с общ награден фонд 220 000 долара.

След великолепната си серия от пет поредни победи (3 от тях в квалификациите), днес в мач от четвъртфиналната фаза на надпреварата, 24-годишната българка бе тотално надиграна от представителката на домакините Патрисия Майер с 6/2, 6/2.

За разлика от предишните си двубои в Бад Гащайн днес Диа бе неузнаваемо пасивна, изцяло предостави инициативата на своята опонентка и дори в редките случаи, в които имаше известно предимство в разиграванията, допускаше досадни непредизвикани грешки и допълнително улесни напористата австрийка.

В първата част Патрисия Майер успя да реализира два безответни пробива и набързо поведе с 6/2, но на страта на втория сет Евтимова показа признаци на съживяване и поведе с ранен пробив.

За съжаление подемът в представянето на Диа бе мимолетен и австрийката много бързо си върна инициативата, спечели шест от следващите седем гейма и с това си гарантира крайната победа.

Въпреки неприятната загуба днес, Диа Евтимова изигра най-силния си турнир до момента и напълно заслужено си тръгва от Бад Гащайн с 86 точки за световната ранглиста и малко над 5 000 долара от наградния фонд.

Статистиката от двубоя:

Евтимова

 

Майер

73

1-ви сервис %

79

0

Асове

0

5

Двойни грешки

2

 30/87

Общо спечелени точки

 57/87

 1/3

Възможности за пробив

 5/6

 

Времетраене: 1.04 ч.