Този уикенд ще се проведе надпреварата за Голямата награда на Германия – девети кръг от шампионата при най-бързите мотоциклетисти, с което на практика се разполовява настоящият сезон – 2011.

На пистата “Захсенринг” мнозина очакват и първия подиум за годината за Валентино Роси, още повече, че “Доктора” е най-успешният пилот на германска земя със своите 5 победи на това трасе.

Преди две седмици на “Муджело” от тима на “Дукати” се опитаха да разработят съвсем нови настройки на тяхната “GP11.1”, което според Роси е ход в правилната посока, но спецификата на “Захсенринг” е доста по-различна и надали биха могли и тук да се използват същите характеристики на машината.

В същото време Симончели и Аояма от тима на “Хонда Гресини” също останаха много доволни от показаното на тестовете в Италия и са силно обнадеждени за предстоящата надпревара в Германия.

По традиция Симончели се представя изключително силно и успешно в квалификациите от началото на сезона и само някои неточности и пилотски грешки го лишиха от първата му победа в кралския клас, но защо не това да се случи на “Захсенринг”?

Какво е настроените при фаворитите за титлата този сезон – в “Репсол Хонда” заявиха, че са гладни за победа и ще търсят реванш за пропуснатия триумф на “Муджело”, но дали Хорхе Лоренцо и Бен Спийс (“Ямаха”) няма да охладят ентусиазма на Стонър, Педроса и Довициозо – ще разберем съвсем скоро.

Временно класиране:

  пилот мотор точки
1. Кейси Стонър Хонда 152
2. Хорхе Лоренцо Ямаха 133
3. Андреа Довициозо Хонда 119
4. Валентино Роси Дукати 91
5. Ники Хейдън Дукати 77
6. Бен Спийс Ямаха 74
7. Дани Педроса Хонда 69
8. Хироши Аояма Хонда 56
9. Колин Едуардс Ямаха 53
10. Марко Симончели Хонда 50