Дни след като „малка нерегистрирана група” (според официалното становище на Байерн) от фенове вдигна плакат срещу новия вратар на тима Мануел Нойер, сега една от най-силните фенски групировки в агитката на клуба предприе нова крачка във враждата.

От „Шикерия” представиха при среща на вратаря списък с правила за поведение. Ако ги спазва – ще го оставят на мира, ако –не…

„Съобщихме му как трябва да се държи в бъдеще към агитката. Нашето мнение за него не е променено. Но ако Нойер се придържа към правилата за поведение и стои на уважителна дистанция, няма да има организирани акции към него”, се казва в декларация на „Шикерия”.

Нойер е мразен от феновете на Байерн заради думи и дела от миналото му в Шалке по адрес на баварския клуб. Вратарят не пожела да коментира нито срещата си с феновете, нито декларацията.

Треньорът на отбора Юп Хайнкес призова в изказването си за нова гледна точка.

„В миналото щях да премина в контраатака при подобно нещо. Днес казвам: дайте всички да преодолеем с разум ситуацията. Тогава всичко ще си дойде на място. Група в малцинство не може да диктува на играч как да се държи”, каза треньорът за вестник Билд.