Бившият номер 3 в световната ранглиста Николай Давиденко записа поредния си разочароващ резултат от началото на годината, след като се провали още на старта на международния тенис турнир “Мерцедес къп” в Щутгарт с общ награден фонд 450 000 евро.

В среща от първия кръг на надпреварата поставеният под номер 6 в основната схема руснак бе надигран с 2:1 сета от състезаващия се с “Уайлд кард” Седрик-Марсел Стебе, в отделните части 3/6, 6/1, 6/4.

Това бе първа победа за Стебе в основната схема на турнир от календара на АТР, а за приятелите на тениса в България младият германец е познат от двубоя му с нашия Григор Димитров в първия кръг на Уимлъдън, където хасковлията стигна до успеха с 2:1 сета.

По всичко изглежда обаче, че черните облаци около Давиденко продължават да се сгъстяват и няма да е чудно ако руснакът съвсем скоро сложи край на кариерата си, тъй като видимо изпитва трудности с намирането на оптималната си спортна форма след претърпяната контузия през 2010г.

От надпреварата в Щутгарт отпадна и поставеният под номер 2 в основната схема Юрген Мелцер, който бе надигран със 6/4, 7/5 от Сантяго Хиралдо, докато бившият номер 1 Хуан Карлос Фереро не допусна изненада срещу Бастиан Кнител – 6/2, 6/4.

Резултати:

I кръг:
Павол Червеняк 6 4 6
Миша Зверев 4 6 2
Фабио Фонини 6 6
Робин Керн 4 1
Пабло Андухар 6 6
Виктор Кривой 2 1
Лукаш Кубот 7 3 6
Д. Химено-Травер 6 6 2
Жерами Шарди 7 6
Тобиас Камке 6 1