Германският национал Пер Мертезакер не изключва възможността да премине в друг отбор. В момента той се готви с Вердер, но мисли за чужбина.

„От гледна точка на физическата сила Висшата лига на Англия е най-добра. Тя ме блазни и мога добре да си представя един ден да играя в нея”, каза защитникът в интервю за сайта на ФИФА.

Още от миналата година Арсен Венгер се интересува живо от Мертезакер. На Вердер обаче предстоеше участие в Шампионската лига и изгледи за силен сезон.

Това не стана и накрая Вердер финишира малко над чертата на изпадащите. Няма участие в евротурнирите, няма пари. Кризата е сериозна, а самият бранител наскоро критикува кадровата политика.

„Имам още една година договор с Вердер, пък после да видим. Трябва да се подготвим добре за новия сезон и въпреки слабостите от миналия, отново да се промъкнем напред”, каза Мертезакер.

Вердер обаче може да го продаде още това лято за да може да вземе трансферна сума. От клуба вече признаха, че нямат пари да предложат нов договор на другия си национал – вратаря Тим Вийзе. Така че същото се отнася вероятно и за Мертезакер.