Тимът на САЩ остава в борбата за място на полуфиналите в тазгодишното издание на неофициалното световно първенство по тенис за мъже – Купа “Дейвис”.

В препълнения “Франк Ъруин Сентър” в Остин, двойката на домакините Боб и Майк Брайън успя да срази с 3:0 сета испанския тандем Фернандо Вердаско – Марсел Гренойерс, в отделните части 6/4, 6/4, 6/4 и така запази шансовете на американците да продължат напред в надпреварата, намалявайки изоставането си на 1:2.

Да Ви припомним, че в петък Фелисиано Лопес измъкна драматична победа над Марди Фиш с 3:2, докато Давид Ферер не остави шансове на Анди Родик (3:0) и така иберийците успяха да дръпнат с 2:0.

Днес за решаващите последни две срещи на сингъл, като в първата от тях Марди Фиш ще се изправи срещу Давид Ферер, а петият сблъсък ще е между Анди Родик и Фелисиано Лопес.

Междувременно в Хаалмщад, домакините от Швеция също останаха в играта, след като тяхната двойка Аспелин/Линдстед победи Джокович/Зимунич и така настоящите носители на трофея ще трябва да спечелят поне един от днешните два двубоя, ако искат да продължат успешно защитата на титлата.

Всички резултати:

световна група: I група:
 /четвъртфинали/ Европа/Африка
Швеция 1 Швейцария 3
Сърбия 2 Португалия 0
Аржентина  5 Италия 3
Казахстан 0 Словения 0
САЩ 1 Израел  3
Испания 2 Полша 2
Германия 0 ЮАР 2
Франция 3 Холандия 1