България изравни на Кипър в решителния плейоф за оставане във втора група на Евро-африканската зона на неофициалното световно отборно първенство по тенис за мъже – купа “Дейвис”.

След като в първия сблъсък за деня в зала “София”, супер звездата на гостите Маркос Багданис не остави шансове на 20-годишния Цветан Михов (6/1, 6/4, 6/1), във втория двубой Димитър Кутровски “отмъсти” на Филипос Цангаридис и за малко повече от час игра стигна до категоричния успех с 6/0, 6/2, 6/2.

Така напълно според очакванията след изиграването на първите срещи на сингъл се стигна до равенство 1:1, като по всичко изглежда, че утрешният двубой на двойки ще се окаже жизнено важен за крайния успех в този плейоф.

Да Ви припомним, че по регламент се играе до три победи от пет мача, а като имаме предвид, че трудно някой от нашите би се противопоставил успешно на световния номер 24, то задължително трябва да гоним победата утре и да спечелим последния си мач на сингъл.

Капитанът на нашия отбор Огнян Илиев определи в събота, от 15.30 часа, на корта в зала “София” да излязат Димитър Кутровски и Тодор Енев, срещу Маркос Багдатис и натурализирания румънец Рарес Куздриорян.

Ето и цялата програма до края на мачовете:

 

събота / 9 юли:

15.30 ч.

Димитър Кутровски

Тодор Енев

v

Маркос Багдатис

Рарес Куздриорян

неделя / 10 юли:

14.30 ч.

Димитър Кутровски

Маркос Багдатис

следва

Цветан Михов

Филипос Цангаридис