Барбора Захлалова Стицова (Чех) стана последната полуфиналистка в тазгодишното издание на Откритото първенство на Швеция по тенис, което се провежда на землена настилка в Баащад и е с общ награден фонд 220 000 долара.

Току що, в мач от четвъртфиналната фаза на надпреварата, 55-та в световната ранглиста чехкиня измъкна трудна трисетова победа срещу поставената под номер 2 в основната схема Флавия Пенета, в отделните части 6/4, 5/7, 6/3.

Двубоят започна напълно според очакванията, със серия от разменени пробиви, но в края на първата част Стрицова успя да вземе своето и да поведе с 6/4.

Във втория сет брейковете продължиха, като този път в края щастието се усмихна на италианката и тя успя да възстанови статуквото на корта, но решителната трета част Стрицова бе по-настоятелна и след 2 часа и 16 минути игра стигна до крайния успех.

Така в спор за място на финала чехкинята ще се изправи срещу Полона Херцог, докато в другия полуфинал една срещу друга ще застанат сънародничките София Арвидсон и Йохана Ларсон.

Резултати:

четвъртфинали:
София Арвидсон 4 7 7
М. Мартинес Санчес 6 6 6
Йохана Ларсон 6 3 7
Л. Домингес Лино 4 6 5
Полона Херцог 6 6
Весна Долонц 2 4
Б. Захлалова Стрицова 6 5 6
Флавия Пенета 4 7 3