Едва започнала подготовката и треньорът на Байерн Юп Хайнкес разкритикува Франк Рибери. Той няма да има специален статут, ще трябва да се връща в отбрана, отсече наставникът.

„Мисля, че ще сме силни в защита и когато изнесем топката, имаме много добри играчи напред, които да вкарат гол. Аз ще играя само за отбора. Щом трябва да се връщам в защита, ще се връщам, щом ще нападаме, ще нападам”, побърза да декларира френския национал пред телевизията на клуба.

„Лично аз не вкарвам много голове, подготвям ги – това е умението ми. Но през първите две години в Байерн играх по-добре, следващите две бях често контузен, беше трудно. Сега се надявам да не се контузвам”.

Рибери имаше много проблеми – освен травмите, съдебен процес заради малолетна проститутка и свързаните с това проблеми в брака, шофьорски неуредици и така нататък.

„Случиха се много негативни неща и ми беше много трудно. Когато се бориш с толкова много проблеми ставаш по-мъдър. Не съм стар, на 28 съм, но всички тези неща ме промениха”, призна Франк Рибери.