Лидерката в световната ранглиста и поставена под номер 1 в основната схема Каролине Возняцки приключи участието си на международния тенис турнир на землена настилка в Баащад (Шв) с общ награден фонд 220 000 долара.

В среща от втория кръг на надпреварата датчанката спечели категорично първия сет срещу представителката на домакините София Арвидсон, но на старта на втората част получи неприятна травма в рамото и бе принудена на се откаже от по-нататъшното си участие, след като се посъветва с физиотерапевта.

Така в навечерието на стартиращия сезон на твърда настилка мнозина от критиците на Возняцки отново ще я упрекнат за претоварения график, тай като датчанката бе единствената състезателка от топ 20, която прие да участва на клея в Баащад.

В отсъствието на световната номер 1 пътят към титлата от Откритото първенство на Швеция изглежда отворен за останалите претендентки, между които с най-големи шансове са испанката Лурдес Домингес Лино и Флавия Пенета.

Италианката днес с лекота отстрани представителката на Германия Анжелик Кербер, докато Лино се справи със сънародничката си Аранча Пара Сантонха.

Ето и резултатите:

II кръг:
София Арвидсон 2 1
Каролине Возняцки 6 0  R
Флавия Пенета 6 6
Анжелик Кербер 2 3
Л. Домингес Лино 7 6
А. Пара Сантонха 5 1
Полона Херцог 3 6 7
Араван Резаи 6 4 6