Отличен шанс се отвори пред най-добрия ни тенисист Григор Димитров за така очаквания сериозен пробив в турнир от календара на мъжката тенис асоциация (АТР).

Както вече Ви информирахме тази седмица хасковлията участва на надпреварата на тревна настилка в Нюпорт (САЩ) с общ награден фонд 442 500, където е поставен под номер 2 в основната схема.

В първия кръг Григор се разправи по великолепен начин с полуфиналиста от миналата година Брайън Дабул, а според жребия съперник във втория кръг от надпреварата на нашия тенисист трябваше да бъде победителят от сблъсъка между хърватския исполин Иво Карлович и младия американец Денис Кудла.

Преди минути завърши този двубой, като за радост на домакините (и наша), 18-годишният Кудла, който участва с “Уайлд кард”, успя да измъкне ценна победа с 2:1 сета и така в спор за място във финалната осмица ще се изправи срещу Григор Димитров.

Към момента Денис Кудла заема едва 394-то място в световната ранглиста, като тази седмица отбеляза скок от 17 позиции, иначе се намираше извън първите 400.

Ако успее да се справи с американския тинейджър Григор Димитров ще си осигури 45 точки за световната ранглиста, толкова колкото взе и за преминаването си на първия кръг на Уимбълдън.

Резултати:

I кръг:
Джими Ванг 4 7 6
Игор Куницин 6 5 2
Е. Роджър-Васелин 6 6
Ричард Блумфийлд 4 0
Денис Кудла 7 4 6
Иво Карлович 6 6 4
Тобиас Камке 7 6
Алекс Богданович 6 3