Мария Шарапова срещу Петра Квитова е финалът на тазгодишното издание на Откритото първенство на Великобритания по тенис – Уимбълдън.

Това стана факт след като днес чехкинята отстрани Вика Азаренка с 2:1 сета, а във втория полуфинал чаровната рускиня не остави шансове на приятната изненада Сабине Лисицки, побеждавайки я  с лекота – 6/4, 6/3.

Днешният сблъсък на централния корт на “Ол Инглънд клъб” обаче започна кошмарно за Шарапова, която видимо влезе в двубоя пренавито, сервисът й почти отсъстваше, а ударите й от основната линия рядко попадаха в очертанията на корта.

Това логично доведе до 3 поредни гейма в сметката на Лисицки, но постепенно опитът на рускинята си каза думата, Шарапова намери ритъма си на игра, спечели шест от следващите седем гейма и с това затвори първия сет в своя полза.

Нещо повече, възходът в представянето на рускинята продължи и в началото на втория сет, когато тя набързо си осигури комфортен аванс от 3/0 и въпреки че германката моментално върна единия от допуснатите пробиви, за повече нямаше сили и така за втори път след 2004 година Мария Шарапова достигна до финалния сблъсък.

Статистиката от двубоя:

Шарапова                                      

Лисицки

48

1-ви сервис %

53

2

Асове

0

13

Двойни грешки

4

18

Непредизвикани грешки

14

14

Уинъри

18

 6/10

Възможности за пробив

 3/6

Времетраене: 1.27 ч.