Френският нападател Вилфред Нифлор, който доскоро носеше екипа на шампиона на страната ни Литекс, може да се завърне в българския шампионат.

От него се интересува  Локомотив Пловдив, съобщава "Тема Спорт". Преди време играчът дори бе сочен за заместник на Гара Дембеле в Левски, но "сините" се насочиха към Сьорд Арс, който дори вече носи №9 на "Герена".

"Смърфовете" търсят тежък таран под дърво и камък, като нападателят, който иска Коко Динев трябва да може да играе добре и с глава. Нифлор отговаря напълно на тези критерии и от Локо ще му отправят оферта в близките няколко дни.

В момента нападателят носи екипа на френския Ним, който отпадна в трета дивизия. Нифлор със сигурност ще разтрогне договора си и ще излезе без пари на "черно-белите", ако се стигне до сделка.

Французинът ще се конкурира за титулярно място в атаката на Локо Пловдив на само с Базил де Карвальо. Останалите нападатели не оправдаха очакванията през миналия сезон и затова се очаква да търкат пейката на тима.

Нифлор изкара близо три сезона в България. Той стана голмайстор на шампионата през сезон 2009/2010, като тогава спечели и титлата с Литекс.

През зимата обаче играчът си тръгна заради семейни причини, но явно отсъствието му от България няма да е за дълго, като той може да се завърне още в близките дни в страната.