10-ят състезателен ден от програмата на Откритото първенство на Великобритания по тенис предвижда да се изиграят двата полуфинални сблъсъка при дамите.

За огромно съжаление нашата Цвети остана на крачка от това за втора поредна година да достигне до тази фаза на турнира, но в нейно отсъствие днес ще се насладим на двубоите между Вика Азаренка и Петра Квитова, както и този между Мария Шарапова и Сабине Лисицки.

Интересен факт е, че за втори път през последните 12 години финалната четворка в най-престижната надпревара е оформена без представител на сестрите Уилямс, а освен това за втори път в последните 13 издания шампионка в надпреварата няма да е американка.

Първият полуфинал за деня – този между Вика Азаренка и Петра Квитова изглежда напълно непредвидим, като за това допринася и статистиката от досега изиграните официални сблъсъци между двете – общо 4, като са си разменили по 2 победи.

Във вторият полуфинал Мария Шарапова излиза като фаворитка срещу Сабине Лисицки, за което сочат и ставките на водещите световни букмейкъри (1.3 до 1.4 за победа на рускинята), но дали германката е на това мнение ще разберем по-късно днес.

Все пак днешната програма няма да мине без българско участие, като на корт номер 3 в “Турнира на легендите” Маги Малеева и партньорката й Барбара Шет ще се изправят срещу Линдзи Дейвънпорт и Мартина Хингис.

Ето и програмата за днес: (приблизителният начален час на срещите е в българско време)

  Централен корт
  полуфинали
15.00 ч. Вика Азаренка
  Петра Квитова
около Мария Шарапова
17.00 ч. Сабине Лисицки
  Корт № 3
  Турнир на легендите
14.00 ч. Малеева/Шет
  Дейвънпорт/Хингис