Световният номер 4 Анди Мъри за трета поредна година се класира за полуфиналите на Откритото първенство на Великобритания по тенис – Уимбълдън.

Това стана факт, след като днес местният любимец не остави големи шансове на испанеца Фелисиано Лопес, постигайки чиста победа с 3:0 сета, в отделните части 6/3, 6/4, 6/4.

Мъри, който миналата година загуби от бъдещия шампион Рафаел Надал именно на предпоследното стъпало от надпреварата, сега ще има уникалния шанс за реванш срещу испанеца, а защо не и да стане първият британец с титла от Уимбълдън от 75 години насам.

В днешния си сблъсък срещу Лопес Мъри подхрани тези изстрадани надежди на домакините, като демонстрира стабилна игра, в потвърждение на което е и фактът, че за цял мач шотландецът предостави на своя опонент едва две възможности за пробив, които така и не бяха оползотворени от Лопес.

Срещу световния номер 1 обаче определено ще му бъде далеч по-трудно, още повече, че от досега изиграните 15 официални сблъсъка между двамата Мъри има само 4 успеха, а освен това Надал е и в серия от три поредни победи срещу “шотландския боец”.

Статистиката от четвъртфинала между Мъри и Лопес:

Мъри

Лопес

56

1-ви сервис %

64

13

Асове

7

3

Двойни грешки

5

11

Непредизвикани грешки

23

40

Уинъри

31

 3/10

Възможности за пробив

 0/2

Времетраене: 2.01 ч.