Водачът в схемата Рафа Надал се доближи само на две крачки от успешната защита на титлата си от Отритото първенство на Великобритания по тенис – Уимбълдън.

В последна среща от четвъртфиналната фаза на надпреварата лидерът в световната ранглиста се наложи с 3:1 сета над десетия в схемата Марди Фиш, в отделните части 6/3, 6/3, 5/7, 6/4.

Мачът започна отлично за испанеца, който след малко повече от час игра вече имаше солиден аванс от 2:0 сета, а на старта на третата част дори поведе с пробив, но американецът успя моментално да го върне.

Последваха минути, в които сервиращите вземаха своето, за да се стигне до единадесетия гейм, в който Фиш реализира втори пробив, след който успешно сервира за 1:2.

На старта на заключителната част американецът се опита да играе доста по-агресивно, но намеренията му бързо бяха стопирани от прецизните минаващи удари на “Ел Торо”.

В третия гейм Рафа стигна до решаващ пробив, след който просто удържа подаванията си и така затвори мача в своя полза, като по този начин си осигури място във финалната четворка, където ще срещне местния любимец Анди Мъри в повторения на полуфинала им от миналата година.

Статистиката от двубоя:

Надал

Фиш

68

1-ви сервис %

53

5

Асове

12

1

Двойни грешки

0

13

Непредизвикани грешки

27

43

Уинъри

33

 6/12

Възможности за пробив

 3/7

Времетраене: 2.53 ч.