Днешната състезателна програма от Откритото първенство на Великобритания по тенис ще ни предложи четвъртфиналните сблъсъци и при мъжете, като за радост на всички приятели на аристократичната игра най-добрите четирима в света са все още в битката за титлата.

Първият сблъсък на централния корт на “Ол Инглънд клъб” ще противопостави 6-кратния носител на трофея Роджър Федерер на поставения под номер 12 в основната схема Жо-Вилфред Цонга.

Французинът не може да се похвали с особена успеваемост в двубоите си с Маестрото, като е спечелил само един от досега изиграните пет официални мача помежду им, но въпреки това изрази своя оптимизъм за предстоящия им двубой днес.

Във втория четвъртфинал на най-голямата арена на Уимбълдън ще видим един срещу друг местния любимец Анди Мъри и Фелисиано Лопес. Испанецът се измъкна на косъм в предишния кръг срещу Лукаш Кубот, като отрази два мачбола, докато Мъри с всеки изминал двубой пред родна публика набира все по-голяма увереност.

На корт номер 1 (ако пак не завали) са насрочени останалите два мача от днешната програма. Първият е между непобедимия доскоро Нокак Джокович и австралийската сензация Бърнард Томич, а веднага след това в действие ще видим и настоящият носител на трофея Рафа Надал срещу американеца Марди Фиш.

Ако не се случи някоя супер изненада днес и трябвало да станем свидели на мечтаните полуфинални сблъсъци между “карето аса” в световния тенис, но дали това ще се сбъдне – ще разберем късно тази вечер.

Ето и програмата:
(приблизителният начален час на мачовете е в българско време)

  Централен корт
  четвъртфинали
15.00 ч. Роджър Федерер
  Жо-Вилфред Цонга
следва Фелисиано Лопес
  Анди Мъри
  Корт № 1
15.00 ч. Новак Джокович
  Бърнард Томич
следва Рафа Надал
  Марди Фиш