21-годишната Сабине Лисицки (Гер) е първата полуфиналистка в тазгодишното издание на Откритото първенство на Великобритания по тенис – Уимбълдън.

Преди броени минути на централния корт на “Ол Инглънд клъб” младата германка отстрани поставената под номер 9 в основната схема Марион Бартоли с 2:1 сета, в отделните части 6/4, 6/7, 6/1.

Двубоят започна типично за женски сблъсък – с ранно разменени пробиви, но постепенно състезаващата се с “Уайлд кард” Лисицки иззе инициативата, а в десетия гейм отново проби подаването на Бартоли и затвори сета в своя полза.

Във втората част превъзходството на германката продължи, като направи впечатление изключително разнообразната й игра от основната линия - умело миксирани мощни удари с фамозни къси топки.

Това логично доведе до преднина от 5/3 за Лисицки, а минути по-късно тя дори стигна до 3 мачбола, но в този момент Бартоли просто отказа да се предаде и като на магия върна пробива и докара нещата до тайбрек, а в него след 7:4 дори успя да изравни резултата.

Така всичко трябваше да започне отначало, но противно на очакваното Лисицки запази присъствие на духа, осигури комфортна преднина от 3/0 гейма, след което просто бе въпрос на време да затвори мача в своя полза.

В спор за място на финала Сабине Лисицки ще се изправи срещу победителката от мача между Мария Шарапова и Доминика Цибулкова.

Статистиката от двубоя:

Лисицки

Бартоли

60

1-ви сервис %

66

9

Асове

1

2

Двойни грешки

5

24

Непредизвикани грешки

17

52

Уинъри

12

 6/10

Възможности за пробив

 3/4

Времетраене: 2.21 ч.