Поредното 125-то издание на Откритото първенство на Великобритания по тенис навлиза в заключителната си фаза, като днес предстоят да се изиграят четвъртфиналните сблъсъци при дамите.

За огромна наша гордост и чест сред най-добрите осем в турнира за втора поредна година попадна и българката Цвети Пиронкова, която достигна до тази фаза от надпреварата отстранявайки тенисистки като Вера Звонарьова и Винъс Уилямс.

Днес, около 15.00 часа българско време, на корт номер 1 Цвети ще се изправи срещу чехкинята Петра Квитова в опит да повтори постижението си от миналата година, когато игра полуфинал в “Ол Инглънд клъб”.

За съжаление статистиката от досега изиграните мачовете между двете дава предимство на 21-годишната чехкиня, която е спечелила и двата официални сблъсъка – през 2008 година - в Париж и Цюрих, съответно с 2:0 и 2:1 сета, но Цвети вече доказа срещу Звонарьова, че не робува на статистиката.

Останалите три двубоя от днешната програма противопоставят Сабине Лисицки на Марион Бартоли, Доминика Цибулкова на Мария Шарапова и Вика Азаренка на Тамира Пашек, като на пръв поглед поне задачата на французойката изглежда най-тежка.

Ето и програмата за днес: (приблизителният начален час на мачовете е в българско време) 

  Централен корт   Корт № 1
  четвъртфинали   четвъртфинали
15.00 ч. Марион Бартоли 15.00 ч. Цвети Пиронкова
  Сабине Лисицки   Петра Квитова
       
следва Мария Шарапова следва Вика Азаренка
  Доминика Цибулкова   Тамира Пашек