След ден почивка най-старият и престижен тенис турнир в света – Уимбълдън - подновява надпреварата, като днес ще се изиграят всички срещи от четвъртия кръг, както при мъжете, така и при дамите.

За огромна наша радост и чест и за втора поредна година имаме представител, във втората седмица от състезанието, като днес следобед на най-голямата арена на “Ол Инглънд кълб” Цвети Пиронкова излиза срещу 5-кратната носителка на трофея Винъс Уилямс.

Много анализатори и специалисти бяха крайно скептични относно представянето на младата пловдивчанка в тазгодишното издание на турнира, но след трите си великолепни победи Цвети за пореден път доказа, че свещената трева в Лондон е мястото, където най-ярко проблясва таланта й.

Самата Винъс вече изказа уважение и респект към първата ни ракета, която е една от малкото тенисистки в тура с положителен баланс над по-голямата от сестрите Уилямс (2-1), а и Цвети бе тази, която миналата година именно на Уимбълдън спря победния марш на бившата номер 1.

Разбира се внимание трябва да отдадем и на останалите сблъсъци от програмата, особено при мъжете, където “карето аса”, ще се опита да си пробие път към финалната осмица.

Рафа Надал и Хуан Мартин Дел Потро е изглежда най-интригуващия двубой измежду тях, като разбира се трябва да вземем под внимание, че въпреки безспорните си качества аржентинецът все още е далеч от най-добрата си спортна форма.

Анди Мъри ще трябва здраво да се потруди, ако иска да преодолее Ришар Гаске, докато Джокович и Федерер имат на пръв поглед малко по-леката задача да се справят със съпротивата, съответно на Микаел Лодра и Михаил Южни. 

Ето и програмата на по-интересните сблъсъци:
(приблизителният начален час на мачовете е в българско време)

 

  Централен корт   Корт № 1
15.00 ч. Анди Мъри 15.00 ч. Марион Бартоли
  Ришар Гаске   Серена Уилямс
следва Цвети Пиронкова следва Микаел Лодра
  Винъс Уилямс   Новак Джокович
следва Рафа Надал следва Роджър Федерер
  Х. М. Дел Потро   Михаил Южни
  корт № 2
14.00 ч. Мария Шарапова
  Пън Шуей
следва Каролине Возняцки
  Доминика Цибулкова